Anti Hiv Negatif Çıkması Nedir? - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

5 Şubat 2018 Pazartesi

Anti Hiv Negatif Çıkması Nedir?


Anti Hiv Negatif Çıkması Nedir?

Anti Hiv Negatif Çıkması Nedir?
Daha önceki makalemizde AIDS/HIV’ in ne olduğunu nasıl bulaştığını kimlerin risk grubunda olduğunu tanının nasıl konduğundan ve testlerden bahsetmiştik. Combo Test Güvenilirlik başlıklı yazımız hakkında detaylı bilgi almak için buradan ulaşabilirsiniz. Bu makalemizde ise HIV testi nedir, antiHIV negatif çıkması nedir, antiHIV pozitif çıkması nedir konularına değinecek ardından da korunma yollarından söz edeceğiz.
HIV Testi Nedir?
AIDS hastalığının sebebi olan HIV’ in kanda olup olmadığını anlamak için kullanılan testtir. HIV enfeksiyonuna karşı üretilen antikorun varlığını ve sayısını gösterir. Daha önceki makalede bahsettiğimiz ELISA testinin sonuçlarına bakıldığında antiHIV parametresi görülecektir.  Antihıv negatif ya da pozitif şeklinde sonuçlanır.
Peki, Anti Hiv Negatif Çıkması Nedir?
HIV antikorunun vücutta bulunmadığını anlamamız gerekir. Antikorun HIV virüsüne karşı bir savunma mekanizması olduğunu söylemiştik. Bu mekanizma yoksa virüste yoktur. Burada dikkat çekmemiz gereken nokta kan testini ne zaman verdiğiniz olmalıdır. Verilen kan testi sırasında HIV, kuluçka süresinde ise kan testinde antikor görülmez. Testiniz negatif çıkmış olsa bile mutlaka üç aysa sonra tekrar edilmelidir.
antiHIV Pozitif Çıkması Nedir?
Vücutta HIV enfeksiyonuna karşı antikor üretildiği anlaşılmalıdır. Vücutta HIV virüsü vardır. Pozitifliğin olması halinde en kısa sürede hekime ulaşılmalıdır ve erken tedaviye başlanmalıdır.
AIDS/HIV Korunma Yolları Nelerdir?
AIDS için kesin bir çözüm daha üretilemediğinden, HIV virüsünden korunmak oldukça önemlidir. Korunma yolları içerisinde en sık bulaş yolları olan cinsel yol, anneden bebeğe geçiş ve kan yolundan bulaş için korunma yollarından bahsedeceğiz.
Cinsel yolla bulaştan korunma için öncelikle tek eşlilik esastır. Cinsel temas sırasında korunma için kondom/ prezervatif/kılıf tercih edilmelidir. Kullanılan kondom/prezervatif/kılıfın yırtık delik olmaması, tek kullanımlık olması ve doğru kullanımı önemlidir. Eğer bu hususlara dikkat edilirse sadece AIDS değil diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklardan da korunma sağlanacaktır.
Kan yoluyla bulaştan korunmak için öncelikle damar içi madde kullanımı yapılmamalıdır. Hastane ortamlarında tek kullanımlık steril iğneler kullanılmalı, kan ve kan ürünleri organ nakli durumlarında verici ve alıcının HIV açısından kontrolü sağlanmalıdır.
Anneden bebeğe geçiş yolu ile bulaştan korunmak için öncelikle HIV pozitif kadının doğum kontrol yöntemleri ile gebeliği önlenmelidir. Gebelik durumunda kürtaj yapılması çoğu ülkede kabul görülür. Eğer doğum isteniyorsa anne ve bebek tedavi edilmelidir. Anne bebeği emzirmemelidir.


Post Bottom Ad

Pages