Evde Yapılabilecek Fitness Hareketleri - Vücut Geliştirme Programı - ÇÖP BİDONU

Spor, doğa, sağlık, teknoloji ve güncel içerikler

Sağ Baştan Say

Home Top Ad

Post Top Ad

6 Ocak 2018 Cumartesi

Evde Yapılabilecek Fitness Hareketleri - Vücut Geliştirme Programı



  Çoğu insan günlük hayatın temposundan spor salonuna gidemiyor. Bu yazımızda evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz son derece basit ama etkili spor programını açıklıyoruz. Haftanın belli aralıklarıyla kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu program sayesinde şık bir vücuda sahip olabilirsiniz.
  • Programın detaylarını anlatmadan önce bu programda en önemli etkenin iradeniz olduğunu bilmelisiniz. İş hayatını veya yorgunluğu bahane ederek aksattığınız bir günlük program, vücudunuzun gelişmesini engelleyecektir. Düzenli olarak bu programı uyguladığınızda ilk ayda beş kilo verebilirsiniz.
  • Haftada en az bir gün ve en az 30 dakika hafif tempo koşun. Eğer kilolu olduğunuzu düşünüyor ve yağ yakmak istiyorsanız, aşağıdaki programdaki üç dinlenme gününde en az 30 dakika koşun.
  • Sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşmak istiyorsanız beslenmenize de azami dikkat etmelisiniz. Vücudunuzda kas oranını arttırmayı çalışırken, aynı zamanda yağ depolanması büyük tezattır.
  • Eğer kendinizi zayıf hissediyorsanız 5 kg ağırlığıyla başlayabilirsiniz. Gelişim gösterdiğinde ağırlığınızı arttırabilirsiniz.
  • Aşağıdaki programı uygulamaya başlamadan bir hafta öncesinde kendi vücut ağırlığınızla çalışmanız yararınıza olacaktır. Bunu da şınav, mekik ve barfiks çekerek uygulayın.
  • Hareketlere başlamadan önce, çalışacağınız bölgeyi muhakkak esnetme hareketleriyle ısıtın. 

evde fitness programı resimli uygulanması




Şimdi gelelim yukarıdaki programdaki hareketlerin uygulama biçimlerine. Her hareketi 12 tekrardan 3 set halinde uygulayın.
triseps hareketi uygulamalı
triseps hareketi uygulaması






TRİCEPS : Soldaki harekette vücudunuz sabit tutarak kolunuzu 90 derecelik açıya karşılık gelene kadar hareket tekrarlanmalıdır. Dilerseniz sağdaki hareketi de set halinde uygulayabilirsiniz
biseps cur hareketi uygulanması


BİCEPS CURL :   Bu hareketi ayakta uygulayabileceğiniz gibi oturup sırtınızı sabit bir yere yaslayarak da yapabilirsiniz. Çekiç hareketinden farklı olarak kolunuzun iç yüzeyini vücudunuza doğru hareket ettirmenizdir. İki dambılla aynı anda çalışabilir yada tek dambılla set halinde de uygulayabilirsiniz.





.


omuz kası hareketi uygulamalı


Omuz kaslarınızı geliştirebilmek için sırtınızı duvara yaslayarak ya da sandalye üzerinde soldaki hareketi gerçekleştirebilirsiniz. 



göğüs kası hareketi uygulaması



Göğüs kas grubu hareketlerini kabaca üç bölgeye ayrılarak geliştirilebilir. Sağ taraftaki figüran orta göğüs bölgesine yönelik çalışma yapmakta. Ağırlık sehbanıza yukarı ve aşağı yönde meyil vererek, alt ve üst göğüs grubu kaslarını geliştirebilirsiniz.



kanat kası hareketi uygulaması

Kanat kaslarınızı geliştirmeye yönelik bu hareketi yaparken bel sabit tutulmalıdır. Hareketin yanlış yapımında bel ağrıları veya incinme olabilir.

                                                            




squat hareketi uygulamalıileri adım hareketi uygulamalı


Bacak ve kalça bölgenize yönelik bu hareketleri uygulayabilirsiniz. Soldaki squat hareketini başlangıçta ağırlıksız yapmanız önerilir.






Evde yapılabilecek fitness hareketleri başlıca bunlardır. Bu hareketlerin birçok kombinasyonları da bulunmaktadır. İyi çalışmalar.


Post Bottom Ad

Pages